Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Wat zegt je kapsel over jou?

Wat zegt je kapsel over jou?

"KORT EN DONKER? OF LANG EN BLOND?

Onbewust kies je het kapsel dat bij je persoonlijkheid past. En wat bij je past, maakt je mooi! Alleen ziet dat er voor iedereen anders uit. Gelukkig ziet iedereen er anders uit en houdt iedereen van andere dingen. Wat zou de wereld saai zijn zonder al die verschillen!

Bij #KappersTeamNicolasSioen zien we wat bij jou past, omdat:

één van onze stylisten bij jou komt zitten om eerst goed te kijken en luisteren en dan pas te knippen.
samen met jou te zoeken naar oplossingen bij problemen.
of, om een compleet nieuw verhaal samen te stylen.
we blijven ons constant vormen aan de #Redken Academy.
we leren onze creativiteit te ontwikkelen, onze techniek te perfectioneren en innovatie te beheersen.

Wij helpen jou om een simpel kapsel te maken dat al jouw haarproblemen oplost. We bieden meer: ook make-up en beauty treatments. Want haar, huid en make-up bepalen samen je uitstraling. Bij ons haal je het mooiste uit jezelf.

Hier een aantal dingen die goed zijn om te weten: kijk in de spiegel en bepaal de vorm van je gezicht. Want hoe beter je je kapselkeuze daarop afstemt, hoe mooier het resultaat. Wij zetten alles nog eens op een rijtje.

1. Gezichtsvorm: ovaal
Ben je gezegend met een ovaal gezicht? Lucky you! Bij deze gezichtsvorm staan alle kapsels. Jij, ja jij bent de top voor een 'Chignon XXL Haute Couture' op het 'Festival de Cannes'... ;-)

2. Gezichtsvorm: langwerpig
Een langwerpig gezicht oogt minder lang wanneer je kiest voor een lange franje. Ook mooi bij een langwerpig gezicht is volume op de onderkanten. Voorbeeld een tot aan de kin gepermanente carré.  Pas op met lang en strak haar, en ontbloot voorral de slapen niet. Hierdoor kan je gezicht langer lijken dan het is.

3. Gezichtsvorm: Rechthoek
Kies een kapsel met veel lagen met veel volume aan de zijkant doormiddel van drogen of waves in het haar. Ga voor een zijscheiding: zo maak je je gezicht minder lang.
Ook mooi is een boblijn: dit geeft meer curve aan het gezicht en volume aan de zijkanten. Pas op met teveel volume bovenop, te strak opgestoken kapsels, te lang haar of een middenscheiding, zo wordt het gezicht langer.

4. Gezichtsvorm: vierkant
Een vierkant of hoekig gezicht oogt zachter als je kiest voor lange lokken met een grove slag of een halflang warrig kapsel. Ook mooi bij een vierkante gezichtsvorm is een strakke bob. Dit oogt wel wat strenger. Pas op met te strakke of te zware pony’s. Hierdoor kan je gezicht hoekiger en harder lijken dan het is.

5. Gezichtsvorm: rond
Kies voor asymmetrische coupe met meerdere lagen. Ook mooi is een messy lob of een pixie-cut. Door asymmetrisch en met lagen te werken speel je met de vorm van je gezicht. Pas op met te korte kapsels en krullen. Hierdoor kan je gezicht snel boller lijken dan het is.

6. Gezichtsvorm: Driehoek
Een driehoekvormig gezicht heeft een smaller voorhoofd en een brede, sterke kaaklijn. Ga voor een kort kapsel met veel lagen om volume bovenop te creëren.
Met lang haar moet je er voor zorgen dat bovenop veel volume zit en dat de lengtes van de lagen van het haar platter langs je kaken lopen. Draag een zijscheiding. Je haar niet op kinlengte laten knippen, dit maakt je kaaklijn nog breder. Geen te strakke pony, zo leg je een accent op de kaaklijn.

7. Gezichtsvorm: omgekeerde driehoek. 
Een omgekeerde driehoekvormig gezicht heeft een breed voorhoofd en een smalle kaaklijn en kin. Neem een pony, dit maakt het voorhoofd optisch minder breed. Laat je haar bot knippen op kaaklijn of net eronder. Draag je haar in een diagonale zijscheiding en zorg dat je lagen in je gezicht hebt. Style je haar met golven om de kaaklijn breder te laten lijken. Laat jouw haren niet te veel verknippen of te stijl drogen, zo maak je je gezicht extra lang en je kin heel smal.
Neem voorral geen strakke rechte pony. Kam je haar niet strak naar achteren. Doe je je haar in een staart, zorg dan dat je bijvoorbeeld de ‘babyhaartjes’ in je gezicht laat zitten.

8. Gezichtsvorm: diamant (zeshoekig/hexagonal)
Is jouw gezicht diamantvormig? Kies er dan net als bij een vierkant gezicht voor om je look wat zachter te maken. Golvende lokken en gelaagde, lange kapsels zijn dus een goed idee. Pas op met kapsels die de nadruk bovenop je hoofd leggen, zoals updo’s of andere korte kapsels. Hierdoor lijkt je voorhoofd groter dan het is.

Powerfull blond inspiration

Powerfull blond inspiration