Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

NICOLAS & KATHY GOING TO PALERMO

NICOLAS & KATHY GOING TO PALERMO

Drie redenen voor een citytrip naar Palermo

1. De Siciliaanse stad Palermo is uitgeroepen tot de Italiaanse Culturele Hoofdstad voor 2018. Fascinerende mix van verschillende culturen beïnvloeden de architectuur. De mix van Christelijke, Islamitische en Byzantijnse bouwstijlen is ook de reden waarom zoveel kerken in en rond Palermo een plaats kregen op de lijst van werelderfgoederen van Unesco. SAN GIOVANNI DEGLI EREMITI Arabeske oase. De kerk San Giovanni degli Eremiti is in Arabis-Normandische stijl gebouwd, en biedt rusige tuinen en een prachtig klooster, terwijl de rode Moorse koepels tegen de blauwe Siciliaanse lucht een echt genot is voor fotografen.

2. #STREETFOOD. In het verleden was Palermo een belangrijk handelscentrum. Iets van die oude handelsgeest vind je nog terug in de levendige markten waar je terecht kan voor verse groente en fruit, lokale lekkernijen en vintage kleding. Maar misschien is het nog wel leuker om gewoon te kijken, ruiken en luisteren naar het typisch Italiaanse schouwspel. APERITIEF OP DE MARKT Een minder bekend genot in Palermo is een avondlijk bezoek aan de Mercato del Capo. Deze markt is dagelijks geopend en organiseert donderdag-zaterdag 'aperitivo's' na 18:00 uur. Standhouders zetten rustieke tafels neer en bieden drankjes, vergezeld van heerlijke warme hapjes van de gril.

3. In het spoor van 'The Godfather'... Bar Vitelli, waar Michael zijn Apollonia leerde kennen en de San Nicolo-kerk waar ze trouwen, is nog steeds te bezoeken. De maffiabazen van de Corleonesi, Salvatore Riina, Bernardo Provenzano en Vito Cascio Ferro werden geboren in Corleone. Het stadje verwierf internationale bekendheid als plaats van herkomst van de maffiafamilie die centraal staat in de boek- en filmserie.

 

Kappers Team Pruiken Nicolas Sioen blijft open gedurende HEEL het jaar !!!

Brazilian Blow Dry

Brazilian Blow Dry

Ontwaak uit je winterslaap

Ontwaak uit je winterslaap