Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Interview met haarkunstenares Maria Nilla

Interview met haarkunstenares Maria Nilla

Waarom haarstylist?

Omdat ons vak een ambacht is waarbij je iemand echt een transformatie kan laten ondergaan. De impact dat het haar heeft op iemand’s gemoedstoestand is enorm. Ik beschouw het als een kunst om hiermee om te gaan.

Grootste uitdaging in jouw beroep?

Vernieuwend te blijven in alles. Zorgen dat ons salon kwaliteit en belevenis biedt. We geven onze klanten steeds weer iets anders. Vernieuwen betekent ook evolueren naar een duurzaam salon.

Ik geloof dat de toekomst ligt in bewust milieuvriendelijk ondernemen
— Maria Nilla

Aanpak bij een nieuwe klant?

Een gesprek aangaan en het juiste advies geven voor een behandeling of het nu om knippen of kleuren gaat. Ons werk betekent communiceren, begrijpen, inleven wat een klant nu echt wil vooraleer we tot actie overgaan.

Welk haarproduct is momenteel jouw favoriet?

Redken Wax Blast en een product dat Nicolas zelf samenstelt. Ik weet niet hoe hij het maakt, maar hij vraagt mij feedback over de geur, het gevoel, de sterkte, … Nicolas is constant bezig met innovatie en evolutie van ons team.

Nicolas Sioen All rights reserved ©

Nicolas Sioen All rights reserved ©

Nicolas Sioen All rights reserved ©

Nicolas Sioen All rights reserved ©

Waar heb je jouw succes aan te danken?

Mijn perfectie en wilskracht. Ik ben een hele harde werker. Ik werk ook met plezier, met passie. Het is daarom belangrijk het juiste pad te kiezen. Er komen veel kansen, maar die moet je ook nemen. Je kunt wel dromen over iets, maar dan moet je het ook doen!

Waarom komen jullie klanten terug?

We hebben een enthousiast en gedreven team die het samen heel goed met elkaar kunnen vinden. Klanten voelen die sfeer en vinden het super. Wij zijn met z’n zeven, waaronder  twee kleurexperten en twee visagisten. Alle hoofdhuid en haarproblemen worden in ons erkend instituut behandeld. Nicolas werkt voor een internationale vereniging zonder winstoogmerk. Hun motto is ‘Een blijk van kwaliteit en engagement.’

Doorbraak in jouw carriere?

Dat was de overstap van het werken voor een baas naar werken bij Nicolas en Kathy. Zij lieten mij gewoon mijn ding doen. Ik ben daar veel professioneler door geworden.

Toekomstplannen?

Zorgen dat nieuwe medewerkers  in de toekomst correct worden opgeleid, de juiste tools worden aangereikt zodat zij over de vereiste basis  beschikken om kapper te worden. De opleiding in (bepaalde) scholen is volledig achterhaald. De afgestudeerden die bij ons solliciteren krijgen onvoldoende niveau mee. Let op, ik wijs niet met de vinger naar de leerkrachten. Ook voor hen is er veel veranderd (de mentaliteit van de leerlingen, de ouders) Jammer, want zo gaat veel talent verloren voor zo’n mooi beroep. Graag wil ik ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe professionele producten en platforms creëeren waarbij we er voortdurend voor zorgen dat we ons ambacht naar een hoger level brengen. 

Hoe maak je Masala Chai Latte?

Hoe maak je Masala Chai Latte?

A/W 2017 our new ideas & trends!

A/W 2017 our new ideas & trends!