Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Nicolas Sioen staat vooral bekend om zijn 100% plantaardig kleuring ingrediënten.🌱🌾

Nicolas Sioen staat vooral bekend om zijn 100% plantaardig kleuring ingrediënten.🌱🌾

WAAROM VEGANISTISCHE KLEURINGEN?

Nicolas Goes Vegan

De reden kan van persoon tot persoon verschillen. Veel mensen willen niet meer bijdragen aan de exploitatie en het doden van dieren. Drie jaar terug kreeg ik de vraag: “ik wil graag mijn haar kleuren, maar dan op een diervriendelijke manier. Kan dat?“ Meer en meer mensen staan bewust stil bij het dierenleed. Er is een hogere bewustwording over wat we eten, maar ook over wat in andere producten verwerkt wordt. Vegan wordt steeds belangrijker.

Het woordenboek geeft de volgende definitie van een veganist: “iemand die uit principe of om gezondheidsredenen geen dierlijke producten gebruikt, noch in de voeding, noch anderszins”.

Compleet vegan zijn draait dus niet alleen om vegan eten, maar ook om alle andere soorten producten. Volledige veganisten dragen bijvoorbeeld ook geen leder en wol. Misschien heb je zelfs al gehoord van eco-friendly lipstick, of zelfs vegan nagellak, maar – en dit is heel recent nieuws – er bestaat dus ook een vegan variant voor haarverf. Zo kun je nu ook je haar vegan laten kleuren.

Maria Nila wordt niet getest op dieren, noch heeft het ingrediënten van dierlijke afkomst en het draagt bij aan een minder zware ecologische voetafdruk.
— Nicolas Sioen

Bovendien verzekeren de meeste merken die vegan haarverf verkopen, ook geen (of in ieder geval zo min mogelijk) chemische en synthetische stoffen, zoals ammoniak, parabenen, geur- en kleurstoffen. Maar als dit er allemaal niet in zit, wat zit er dan wel in? De ingrediënten bestaan uit essentiële oliën, extracten uit verschillende planten, kruiden en vruchten. All natural dus. Hierdoor is vegan haarverf ook een stuk vriendelijker voor je haar dan standaard haarkleuringen. De resultaten bij een vegan haarkleuring zij dezelfde als bij ‘klassieke’ haarverf? Mooi meegenomen!

Nieuwe openingsuren!

Nieuwe openingsuren!

Oudejaarsavond, nieuwjaar...Feest haarlook: Nicolas' favorieten

Oudejaarsavond, nieuwjaar...Feest haarlook: Nicolas' favorieten